اتمام فصل دوم کاوش غارهاي تاريخي قلعه بزي مبارکه

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان ، محسن جاوري افزود: استخوان هاي جانوري در قلعه بزي به خوبي حفظ شده و گونه هاي مختلف جانوري در اين مکان به دست آمده است ،به طوريکه مي توان غزال و بز وحشي را در اين منطقه ديد.

وي تصريح کرد: کاوش غارهاي تاريخي قلعه بزي با همکاري يک هيات 14 نفره از متخصصين باستان شناس ، استخوان باستان شناس و جانور شناس باستان شناس ايراني و فرانسوي صورت گرفت.

وي خاطرنشان کرد‌ : اهميت اين غارها بسيار زياد بوده و از دوره پارينه سنگي مياني در فلات مرکزي است .

به گفته وي ، در قلعه بزي علاوه بر مجموعه دست ساخته هاي سنگي، مي توان توالي رسوب گذاري دوره پارينه سنگي مياني را نيز مشاهده کرد که در آن لايه هاي خاکستر (اجاق)، ذغال و بقاياي جانوري ديده مي‌شود.

جاوري اظهار داشت: بنابر اين در حال حاضر قلعه بزي تنها مکان شناخته شده اي است که مي تواند در زمينه گاهنگاري، ديرين اقليم شناسي و ساير مسائل مرتبط با زندگي مردمان پارينه سنگي مياني اطلاعاتي ارائه کند.

وي همچنين افزود : در اينجا مجموعه دست ساخته هاي جديدي از دوره پارينه سنگي مياني ملاحظه مي شود که در ايران شناخته شده نبوده است.

به گفته وي ، تا پيش از قلعه بزي صنعت ابزار سازي شناخته شده در ايران شامل موستري زاگرس بود و در ده سال گذشته نيز در مرکز فلات ايران مجموعه جديد کشف شد که تفاوت هايي با زاگرس در آنها ديده مي شد.

جاوري افزود: مجموعه قلعه بزي کاملاً منحصر بفرد است و مجموعه هاي مشابه آن در قفقاز، شبه جزيره عربستان و جنوب شرقي اروپا ديده شده است.

وي افزود بيشتر بقاياي جانوري به دست آمده در قلعه بزي توسط انسان ها جمع آوري شده است. البته اين نتايج درابتداي حفاري ها و در مدتي کوتاه به دست آمده است و انتظار مي رود گونه ها و نتايج بيشتري در ادامه کار به دست آيد.

رئيس اداره باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان گفت : فصل بعدي کاوش هاي قلعه بزي توسط کارشناسان ايراني و فرانسوي در بهار سال آينده آغاز خواهد شد.
/106




انتهای پیام/

کد خبر 138705217